Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Maak je eigen jungle - Meer dierenleven in je tuin

geen plaatje   Verbeter de wereld, begin bij je tuin. Help de natuur en het klimaat, biedt insecten, vogels en andere diertjes voedsel en onderdak en zorg voor lekker veel groen. In deze gezellig vormgegeven en toegankelijk geschreven handleiding leer je je tuin in te richten en te onderhouden met het oog op een goede natuurlijke balans. In de hoofdstukken met onderwerpen als bodem, gras, plant, struik, boom en water krijg je heldere instructie over het ontwerp en de inrichting. De hoofdstukken winter, lente zomer en herfst leiden je door de seizoenswerkzaamheden. Tussendoor worden alle vaste bewoners en passerende gasten voorgesteld, zowel gewenst (egels, kikkers, vlinders, bijen) als ongewenst (luizen, teken, buxusmot). Je leert over hun eigenschappen en hun plaats in de kringloop. De instructie besluit met een opgave van inheemse planten die het meeste effect sorteren voor de inheemse fauna. Geschikt voor jonge instaptuiniers en ervaren groene vingers. Rijk geïllustreerd met foto’s en fraaie illustraties in kleur. Dus hup, die tegels eruit en de biodiversiteit erin. Met bronnenoverzicht, registers en een bloei- en oogstkalender. In de KNNV-serie 'Avontuurlijk tuinieren' verscheen eerder 'Iedereen kan avontuurlijk tuinieren' van Katja Staring & Nienke Plantinga (2019)*..

Met dit praktische inspiratieboek nemen tuinavonturier Katja Staring en Anna Kemp van Natuurlijk BUITEN je mee op avontuur. Ze tonen je de wonderen en mogelijkheden in jouw tuin met nieuwe inzichten, inspirerende fotografie en talloze tips en trucs. Zodat je straks als ware kenner op safari kunt zijn in je eigen natuurgebied, direct naast de deur.

Praktisch inspiratieboek Met tuintips en projecten Sluit aan bij de cursus tuinreservaten IVN
Katja Staring, publicist, buitenmens en groene Instagrammer onder de naam @DailyGreenspiration. Katja is medeauteur van Iedereen kan Avontuurlijk tuinieren.

Anna Kemp is eigenaar van Natuurlijkbuiten, bureau voor Tuin- en landschapsinrichting met specialisatie in natuurtuinen en boerenerven of boerderijtuinen.

Kim Veenman is bioloog, natuurliefhebber en tekenaar. Als de bioloog die schrijft & illustreert vertelt ze over de wonderen van de natuur.

Voorraad 1 ex

Prijs: 24,95